Facebook

„Dacă l-ați citit pe unul dintre cei mai buni autori români, site-ul administrat de Sultana Banulescu – stefanbanulescu.org – vă invită să adulmecați din nou scriitura acestui om fabulos. N-am știut că a scris și versuri. Am citit Iarna bărbaților și Cartea Milionarului și regret și azi că le-am împrumutat și nu le mai am. S-au făcut nevăzute. Dacă nu l-ați citit, recomand.”

(Demetra Vlas, despre „Scrisoare de duminică,” 17 iunie 2018)

„Ce personaje de epopee! De la oratorul îmbrăcat „așa și așa”, la Doamna Dădârlad care „bea trist și independent”… O minune de scriitor. A citi Bănulescu este o bucurie fără margini.”

(Aurelian Pavelescu, despre „Orașul n-a stiut nimic din toate astea,” 3 iunie 2018)

„O țandără epistolară în care obsesiile cromatice și rafinata ironie se împletesc cu acuitatea detaliilor, redând un moment de atmosferă provincială răscolitoare de nostalgii, cum numai un mare scriitor reușește.”

(Diodor Ponticusdespre „S-a schimbat mersul trenurilor,” 1 iunie 2018)

„La Ştefan Bănulescu se simte scriitorul și într-o scrisoare care pare un pic banală descrie lucruri amănunțite pe care un om care nu e om de litere poate nu le observa.”

(Guzel Kadin Helena, despre „S-a schimbat mersul trenurilor,” 31 mai 2018)

„Un prozator unic, de un rafinament și-o anvergură excepționale. Cartea Milionarului  e o capodoperă cu nimic mai prejos decât cărțile importante scrise la acea vreme, în lume. […] Dacă există genii ale ethosului balcanic, Bănulescu este unul dintre ele, fără doar și poate.”

(Damian Spiridon, comentariu la Paul Cernat, „20 de ani de cînd ne-a părăsit un mare prozator al […] literaturii române dintotdeauna: Ștefan Bănulescu,” 25 mai 2018)

„O carte uluitoare!”

(Ionel Popa, despre „Cartea Milionarului,” 25 mai 2017)

„Nu știu dacă am citit vreun alt autor (de orice limbă) care să îmi fi dat aceeași împlinire ca și cititoare.”

(Letiția Câmpan, comentariu la „90 de ani de la nașterea lui Ştefan Bănulescu,” 8 septembrie 2016)

„Un scriitor complet.”

(Ovidiu Tomulețiu, comentariu la „90 de ani de la nasterea lui Ştefan Bănulescu,” 8 septembrie 2016)